Logo UGAL

Admitere 2024

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

 

Documentele și condițiile de admitere pentru anul pregătitor de învățare a limbii române

CETĂȚENI STRĂINI DIN STATELE MEMBRE UE, SEE, CE, PRECUM ȘI CETĂȚENII BRITANICI ȘI MEMBRII FAMILIILOR ACESTORA CA BENEFICIARI AI ACORDULUI PRIVIND RETRAGEREA REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII ȘI IRLANDEI DE NORD DIN UNIUNEA EUROPEANA ȘI DIN COMUNITATEA EUROPEANĂ A ENERGIEI ATOMICE 2019/C 384 I/01

 

Înscrierile se pot face la centrul special amenajat la sediul central al Universității, Direcția Generală Secretariat, camera U90, precum și online, prin încărcarea documentelor pe platforma www.admitere.ugal.ro, conform calendarului de admitere. Pentru informații suplimentare, candidații pot solicita lămuriri la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Candidatii care doresc să participe la admiterea în învățământul cu frecvență – anul pregătitor de învățare a limbii române - trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  1. Absolvirea unui liceu acreditat în țara de origine și recunoscut de către Ministerul Educaț Lista diplomelor de studii liceale recunoscute de Ministerul Educației poate fi consultată accesând fișierul atașat: Lista diplomelor recunoscute de ME.
  2. Documentele de studii emise în statele care sunt părţi ale Convenţiei privind Apostila de la Haga, supuse echivalării și recunoașterii studiilor, trebuie avizate cu Apostila de la Haga de către autoritățile competente din țările emitente. Diplomele originare din Italia, Grecia, Spania, Portugalia şi Cipru vor fi vizate cu Apostila Convenţiei de la Haga, iar celelalte state membre ale UE fac excepție. Lista statelor pentru care se solicită apostilarea sau supralegalizarea poate fi consultată la adresa https://cnred.edu.ro/lista-statelor-pentru-care-se-solicita-apostilarea-sau-supralegalizarea/.
  3. Informații referitoare la recunoașterea actelor de studii pot fi accesate la adresa https://cnred.edu.ro/recunoastere-studii-cetateni-europeni-admitere-licenta-in-romania/.

Echivalarea notelor se va face conform grilei de echivalare emise de Ministerul Educației care poate fi consultată accesând fișierul atașat: Sistem de notare.

Absolvenții învățământului liceal din sisteme internaționale acreditate și recunoscute de Ministerul Educației au dreptul de a participa la procesul de admitere în învățământul superior românesc inclusiv din anul absolvirii studiilor liceale, prin procedura de acceptare condiționată, candidatul admis urmând a aduce, în maximum 6 luni de la admitere, diploma echivalentă de bacalaureat internațional. Nerespectarea termenului conduce la exmatricularea studentului din universitate și la pierderea taxelor achitate până în acel moment.

Nerecunoașterea studiilor liceale de către CNRED conduce la pierderea calității de student precum și a tuturor taxelor plătite până în acel moment.

Confirmarea locurilor candiaților acceptați se va putea realiza cu condiția înmatriculării, și anumeprin semnarea contractului de studii, fizic sau online, precum și a achitării tranșei I din taxa de școlarizare aferentă anului universitar 2024-2025. Suma achitată pentru confirmarea locului nu este rambursabilă.

 

Taxa de școlarizare pentru anul universitar 2024-2025 este de 220 euro/ lună.

Taxa de procesare a dosarului este 50 euro.

 

DOCUMENTELE NECESARE ÎNSCRIERII LA ADMITEREA PENTRU ANUL PREGĂTITOR DE ÎNVĂȚARE A LIMBII ROMÂNE pentru candidații CETĂȚENI STRĂINI DIN STATELE MEMBRE UE, SEE, CE, PRECUM ȘI CETĂȚENII BRITANICI ȘI MEMBRII FAMILIILOR ACESTORA CA BENEFICIARI AI ACORDULUI PRIVIND RETRAGEREA REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII ȘI IRLANDEI DE NORD DIN UNIUNEA EUROPEANA ȘI DIN COMUNITATEA EUROPEANĂ A ENERGIEI ATOMICE 2019/C 384 I/01 

  1. LICENȚĂ
  2. MASTERAT